CĂRȚI
Probabil cărțile au fost pentru mine cea mai mare sursă de cunoștințe. Pasiunea mea pentru astronomie a început citind o carte. De-a lungul timpului am strâns mai mult de 100 de cărți, și știu din experiență că mi-ar fi plăcut niște recomandări de cărți bune în domeniu.
Pentru a vedea tot ce citim la Astronomy Hub, intra pe pagina noastra de Goodreads:
Dacă te interesează tot ce citesc, poți intra pe pagina mea personală:
A Brief History Of Time
Stephen Hawking
"Scurtă istorie a timpului" este în opinia mea cea mai bună carte de popularizare a științei, scrisă vreodată. Stephen Hawking este un adevărat maestru când vine vorba de explicat știința pe înțelesul oricui
Cartea tratează un număr vast de subiecte, prezentând istoria științei de la Erastotene până în zilele noastre, și explicând concepte precum mecanica cuantică, teoria găurilor negre, teoria relativității și multe altele.
Cosmos
Carl Sagan
Carl Sagan este binecunoscut pentru modul lui de a prezenta Universul, provenit din viziunea deosebită a acestuia asupra lui. ”Cosmos” este un roller-coaster de emoții și trăiri, de povești senzaționale ale științei, împinse până la marginile Universului însuși.
Welcome To The Universe
Neil DeGrasse Tyson
Consider pregătirea unui începător pentru olimpiada de astronomie cel puțin pe jumătate simplificată odată cu citirea și înțelegerea acestei cărți, care poate semăna cu un manual, lipsit de orice ecuații tehnice. Neil DeGrasse Tyson ne arată că nu e nevoie de ecuații complicate pentru a explica coerent marile teorii și descoperiri ale lumii.
Six Easy Pieces: The Essentials Of Physics By Its Most Brilliant Teacher
Richard Feynman
Se știe că Richard Feyman este probabil cel mai bun și deosebit profesor pe care știința l-a avut vreodată. Geniul său este de-a dreptul ușor de văzut în modul conchis și simplu prin care își explică cele ”6 lecții ușoare”.
Astrophysics For People In A Hurry
Neil DeGrasse Tyson
”Astrophysics For People In A Hurry” este cea mai populară carte scrisă de Neil Tyson și este o alcătuită din eseuri ale acestuia strânse în mai multe cărți de-a lungul anilor.
Big Bang: The Origin Of The Universe
Simon Singh
Big Bang este probabil cea mai bună carte despre originea Universului scrisă vreodată. Prezintă istoria descoperirilor care au dus la Big Bang, într-o manieră fascinantă și captivantă.
The Elegant Universe
Brian Greene
Teoria string-urilor este foarte la modă în zilele noastre, fiind un posibil candidat la așa-zisa ”teorie a totului”. Brian Greene este un fizician aflat în prima linie a cercetătorilor care se ocupă cu această teorie, iar ”The Elegant Universe” este cea mai bună descriere a teoriei, cuprinzând toate aspectele ei.
Mai jos găsiți o listă scurtă de cărți selectate, care merită evidențiate și care au avut un impact major asupra mea. De asemenea, recomand câteva manuale, pe care le găsiți mai jos, în variantă PDF (la finalul listei de mai jos). Spor la citit!